top of page

Over mij

Ik ben Corien Boers en ik ben relatie- en systeemtherapeut en het is mijn  passie om mensen meer liefdevol met zichzelf en met elkaar te verbinden. Ik neem je graag even mee naar hoe dat zo is ontwikkeld:

Ik ben gestart met werken in de gehandicaptenzorg en vanuit daar ben ik gaan werken in de jeugdpsychiatrie. Daar zag- en ervaarde ik hoe verschrikkelijk moeilijk het voor ouder is om de ouderband goed te blijven houden terwijl het kind door anderen wordt opgevangen en opgevoed. Ik kwam daardoor in een spagaat: mijn drive om van betekenis te willen zijn, kinderen weer beter in hun vel te krijgen, aan de ene kant, maar aan de andere kant stond ik, en stonden wij als team, tussen de ouders en het kind in. Ik wilde de schakel zijn, werken aan de verbinding van de zo verschrikkelijk belangrijke band tussen ouders en kind. En dus ging ik de opleiding tot systeemtherapeut volgen. Dat was voor mij een hele goede stap!

Het lukt mij echter niet om binnen de vier muren van de huidige gezondheidszorg de behandeling op die manier vorm te geven zoals het, naar mijn mening, wel zou moeten voor het gezin.  Ik werd opstandig van de limiet om een gezin maar 6x in het jaar te mogen zien. Als de problemen dan nog niet voorbij waren, moest ik hen toch laten gaan. Ik wilde geen water bij de wijn doen en koos ervoor om mijn eigen pad te volgen. Ik ben me gaan specialiseren in relatietherapie; twee vliegen in één klap. Want; het beste dat ouders aan een kind kunnen geven, is een gelukkige liefdevolle relatie tussen hen. En de ouders hebben daar zelf natuurlijk ook nogal baat bij :-)

20211207_142838190_iOS.jpg

EFT relatietherapeut

Ik werk voornamelijk vanuit de EFT visie en werkwijze ( Emotionally Focused Therapy). Dit is een betrokken, liefdevolle en hartelijke manier van werken en ik ondersteun jullie in het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen; Wat zeg je op momenten dat je geraakt wordt en wat bedoel je daar eigenlijk mee? Ik ga met jullie op zoek naar je hechtingsgeschiedenis, naar de rol die je geleerd hebt in te nemen in contact met anderen. En ik ga met jullie in het hier en nu onderzoeken hoe het patroon er tussen jullie uitziet. Door deze stappen samen te zetten gaat het jullie lukken om over je eigen ervaringen, over wat je tegenhoudt en over hoe je het graag anders wil, samen in gesprek te gaan. Dit alles om dichter bij jezelf en meer in verbiniding met je parntner (s)  te zijn. 

glitters
bottom of page